Lees als: niet sportief

20 maart 2016 stukjes

In Van Dale staat bij het woord ‘conditie’ het volgende:

1.  voorwaarde, beding

2.  toestand, lichamelijke gesteldheid

3.  uithoudingsvermogen

Nummer 1 spreekt mij het meest aan, want daar zie je met wat goeie wil solden in. Niet dat ik echt een shopaholic ben, maar ik hou er wel van afgeprijsde dingen te kopen. Dat geeft een soort van voldoening. Zeker op bol punt com, de winkel van ons allemaal, zijn er tegenwoordig veel koopjes te doen. Allen daarheen.

Nummer 2 klinkt ietwat zweverig maar komt er op neer dat je je wel in je vel voelt. Qua eten, slaap, gezinsleven… Dat kan je ruim invullen maar met een beetje goeie wil is nummer 2 op ei zo na vier vijfde van de wereldbevolking van toepassing.

Nummer 3 is in mijn geval ronduit pijnlijk. Lees als: niet sportief. Tien minuten uithijgen na een korte sprint om de trein te halen, even moeten gaan zitten na een partijtje voetbal met de kinders, drie dagen stijf zijn na een keertje 50 baantjes zwemmen of nog maar één dag naar Rock Werchter kunnen gaan in plaats van vier omdat het te zwaar is anders.

Ik heb al meermaals getracht iets aan deze laatste soort conditie te doen, echt waar. Ik heb ooit loopschoenen gekocht in de eerste soort conditie. En na veel vijven en zessen en 1001 excuses gerekt over meerdere jaren zal het er dan nu van komen: start to run. Samen met mijn oudste zoon.

We zullen eens laten zien aan zijn papa, mijn man, dat wij ook vijf kilometer kunnen lopen. En meer. (Hier met die runners high!)

Desalniettemin wens ik zijn papa, mijn man, veel succes vandaag met de Urban Trail in Gent.

Als de verzamelde condities wat meezitten en wij intussen goe zot, doen we volgend jaar ook mee!