Nieuwe helden behoeven geen familienaam

08 maart 2016 stukjes

We schrijven de late jaren van de vorige eeuw. Bijna dagelijks pende ik hier iets neer waarvan ik dacht dat andere mensen het om god weet wat voor reden misschien graag lazen. Dat bleek ook uit mijn blogstatistieken, die nauwlettend in de gaten werden gehouden door mijn ego.  En toen kwamen er kinderen (twee jongens) en sociale media (Facebook en Twitter) en minder tijd. Van Facebook heb ik me intussen ontdaan. Van Twitter niet en van mijn kinderen ook niet. Maar nu de oudste een schoenmaat heeft die de mijne ruimschoots overschrijdt en ik niet langer genoegen neem met meermaal daags 140 lettertjes op twitter los te laten begin ik gewoon terug aan het totaal verouderde genre van de volzin.

Een duidelijk doel met deze blog heb ik niet. Dus maar meteen over naar de waan van de dag: het is internationale vrouwendag! Alle andere dagen is het gewoon mannendag maar vandaag dus niet. Ik heb niks tegen vrouwendag maar ge zult mij nooit achter een grasmachine zien lopen bijvoorbeeld. Met emancipatie en feminisme moet niet overdreven worden!  Sorry Germaine Greer.

Vrouwendag bracht ons vandaag het nieuws dat ook gisteren of morgen nieuws had kunnen zijn maar dat ze speciaal voor vandaag hebben laten liggen om een vrouwendag-achtig nieuwsitem te hebben: we betalen meer taksen op tampons dan op kaviaar. Ik heb daar eerlijk gezegd nooit eerder bij stilgestaan. Ik zou ten eerste zelfs niet weten waar de kaviaar te vinden is in pakweg de Colruyt en ten tweede kan ik niet tegen tampons.

Kaviaar dus. Duidelijk iets voor rijke mensen. Die van The Sky is the Limit bijvoorbeeld. Laat Jan Becaus maar emmeren, ik ben fan. Fan op een manier waarin ik deze dagen ook fan ben van Temptation Island, Pink Ambition of Zo Man Zo Vrouw. En als ik me echt laat gaan zelfs fan van ‘Overspel in de Liefde’ op Vitaya. Dat laatste geef ik alleen maar toe omdat het vandaag vrouwendag is want sommige dingen doe je toch echt wel helemaal liever stiekem. En ik bedoel niet stiekem, maar stiekem stiekem. Met dank aan Haroon – nieuwe helden behoeven geen familienaam – voor de inspiratie van voorgaande zin. Tot de volgende!