20 euro is wel 800 frank hè

09 maart 2016 stukjes

Eigenlijk ben ik me al oud beginnen voelen toen Raider in Twix veranderde. Dat was in het gezegende jaar 1991. Nu ga ik gestaag naar de 40 met lichte artrose in de onderrug. Kortom, voor een avondje keuvelen over lichaamskwalen en ‘dat het vroeger beter was’ ben ik af en toe wel te vinden.

Ik betrap mezelf er ook vaak op dingen te zeggen tegen mijn kinders als: 20 euro dat is wel 800 frank hè! Maakt geen indruk. Of in hun taal: boeit me niet. Serieus! Wat is er gebeurd met de goeie ouwe fuck off?

Doordrongen van nostalgie kan ik uren zitten wegdromen in mijn fotoboek van expo 58. En toen was ik nog niet eens geboren! Ik ga naar Rock Werchter om een Ouwe Beatle te zien en ken haast geen enkele andere groep die die dag speelt. Ik koop op rommelmarkten en in kringloopwinkels speelgoed dat ik vroeger had als kind…

Zelfs Duyster, jarenlang mijn favoriete radiomoment op Studio Brussel is verleden tijd.

Gejubel en gejuich waren dan ook mijn deel toen Canvas het door productiehuis Panenka geniaal gemaakte Clinch op de wereld losliet. Zwart/wit televisie in 2016, zalig!