Kreabeurs

21 november 2016 stukjes

Hoera! Hier in Asse is er een perfecte excuus voor mensen met een uit de hand gelopen hobby, de Kreabeurs genaamd.

Benodigdheden: een aantal van die mensen met een uit de hand gelopen hobby, een zaal, een toog met geestrijke en andere dranken, bekwame tappers, mensen zonder een uit de hand gelopen hobby, kopers genaamd en iemand die ‘de hot-dogs wil doen’.
Die laatste was ik.

kreabartpeetersHet was alweer de 11de editie van de Kreabeurs en wij waren er van het prille begin bij.

Deze editie: veel koekjes, muffins en chocolade gespot, Maar ook poppenkleertjes en kaartjes voor allerhande gelegenheden, juweeltjes, houtsnijwerk, kaders… Al wat je je maar kan voorstellen. Behalve kaarsen, die ik toevallig zocht.

Fantastisch wat mensen in hun huizen, al dan niet in lintbebouwing, uit hun hoeden kunnen toveren. Bezoekers kregen er zeker waar voor hun geld! En de creatievelingen kregen geld voor hun waar. Perfect gewoon, iedereen blij. Eerlijk en zonder commerciële bedoelingen, weliswaar slim ingespeeld op de nakende periode van kerstkadootjes, maar toch ver weg van het kapitalisme.

Hup, creatievelingen, aan het werk nu! Volgend jaar is er immers weer een Kreabeurs!

Dit stukje schrijf ik speciaal omdat ik sinds gisteren officieel ben toegetreden tot Het Organiserend Comité!