Nergens beter dan thuis!

24 november 2016 stukjes

‘Bianca, opstaan!’ Juist ja. Al van toen er nog geen internet was ben ik een trouwe thuisfan. Toegegeven, toen Wim Stevens even kwam doen alsof hij Donald Madder was ben ik een jaartje afgehaakt. Dat soort dingen brengt mij danig in de war. En zelfs vandaag nog denk ik vaak, nee Wim, ge zijt genen echten Tom. Maar een soap is een soap en daar moet ge vooral niet té veel bij nadenken. Als ge dat wel doet mist het zijn gewenste effect.

Even dit tussendoor: ik ben nog nóóit naar een thuis-fandag geweest. Er zijn grenzen!

Toen Ann Peetersen stierf en ‘ons moe’ ook stierf was ik daar wel oprecht triestig om. En dan ben ik van Yvette beginnen houden (ik ben zot van bomma’s!) en gaat die ook dood! Weer triest.

Al die jeugd tegenwoordig in één huis hoeft voor mij ook niet. Precies een soort ‘de kotmadam’ seg! Maar, dacht ik toen, de Manhattan in Leuven is vast niet zo groot dat ze voor ieder een aparte stulp kunnen voorzien.

Daarom wellicht ook dat den Bob er bij ingetrokken is, na Kaat. Dat Olivia en Tamara gewoon in de Frens zijn komen wonen, dat de Frank bij den Toon woont… Zouden we in het echt moeten doen! Lekker gaan wonen waar het je op dat moment goed uitkomt.

thuisQua personages: Nancy is fantastisch gewoon! En… ik zie het al helemaal gebeuren dat den Eddy uit den bak komt! Die Karen zal hem wel vrijkrijgen en ze zullen er de Peter bijllappen. Maar dat is iets voor juni. (stiekem ben ik helderziende geworden!)

Tamara is irritant. Echt irritant!

De mysterieuze verdwijning van Jenny, dat mogen de scenaristen wel eens komen uitleggen in pakweg Van Gils & Gasten! Ik mis Jenny namelijk.

Jenny hoort bij thuis, juist gelijk de Frank.

Dat den Arne iets louche gaat flikken met die vrouwenvoetbalploeg zit er ook aan te komen.

En hoe die Ruben de psychiater kan uithangen op een meter van de keukendeur van het huis van madam Marianne, dat nu niet meer van haar is, snap ik ook niet. Waanzin!

Waanzin ook hoe snel diezelfde madam Marianne is vergeten dat al haar geld is gepikt door William de moordenaar. Ze loopt er maar wat sjiek bij, voert heel de dag geen hol uit en is daarenboven nog op zoek naar meubels in even sjieke boekskes. Hoezo geen ocmw?

De Luc, dat hij erin gebleven is, in de soap, is tof. Immers, er zijn al genoeg gewone gezonde happyhappy mensen in thuis. (ja, ik bedoel jullie, Jana, Tamara en Olivia)

Net als vele fans ben ook ik van mening dat Simonne en Frank gewoon samen moeten wonen en liefhebben. Dat gehok van de Frank bij den Toon is een beetje afgezaagd. En ja, den Toon zijn bloot bovenlijf, al dan niet gehuld in marcelleke, hebben we genoeg gezien, scenaristen!

Den Tim is wel nen toffe flik. Zeker sinds ik de niet-Tim van jetje zag geven als klassiek geschoolde zanger. Ja, soms kan ik zo’n gezangen best aanhoren. Den Dieter is ne knuffelflik! En samen lekker snollen met Nancy als ‘benefietvrienden’, zalig! Nog zo ne knuffelbeer is den Adil. Nooit moeilijk doen, nooit drinken, altijd de perfecte vriend zijn voor Paulien…

Paulien en Sam hebben ook vaak de tofste kleren aan. Ik zag Sam onlangs in een overall van de kabouters lekker vuil wezen met een poepduur bloeske van who’s that girl aan dat ik ook heb, voor feesten dan wel!

Voorts wil ik met Charité wel van haar ruilen en vraag ik me af of ze dat gebrekkig Nederlands moet faken gelijk de Waldek. Lijkt me niet gemakkelijk vol te houden! Ik hoop dat Charité trouwens op een dag terug met de Renzo is! Met alle respect voor den Adam, waarvan ik hoop dat hij toch ook niet het land zal verlaten.

De verzamelde kinders in thuis zijn wel tofkes. Ergens vorig jaar zag ik een aflevering van thuis in de namiddag, van vroeger. En vooral hoe klein de Stan was viel mij op.

Voor Sandrine en Britney hoop ik dat ze in het echt wat mondiger zijn dan in de soap. Ik ken alleszins maar weinig kinderen die zo braaf en bedeesd zijn!

Maar nu zijn onze gedachten uiteraard bij Julia!

Ge ziet, ik leef keihard mee! En ofschoon ik Familie maar een paar keer vaagweg heb zien voorbijflitsen, kan ik uit volle borst zeggen: thuis is pakken beter! Of zoals de Geubels het zou zeggen: familie is het thuis van den Aldi.

Sorry aan alle personages die hier niet aan bod kwamen, beschouw dat als een goed teken.

Hoe dan ook: bij mij zijn jullie allemaal welkom, iedere dag om 20.10!

Immers, nergens beter dan thuis!