Hoe zit dat eigenlijk met De Rechtvaardige Rechters?

22 april 2016 stukjes

rechtvaardige rechtersHoe zit dat eigenlijk met De Rechtvaardige Rechters? En dat Lam Gods? Niet dat ik ineens een kei gelovige of kunstminnende mens ben ofzo. Maar laatst vroeg ik me af: wat als ik nu het gestolen paneel van het Lam Gods zou vinden? Ik bedoel maar, zou dat geen levensmissie kunnen worden? Ik ben sowieso al zot van complottheorieën allerhande. Om maar te zeggen: natuurlijk hebben die Amerikanen nooit op de maan gestaan! Wat ontzettend jammer is voor hen. Zeker nu de kans bestaat dat ze ooit met Donald Trump opgescheept kunnen zitten. Nee, een Amerikaan zou ik nu niet willen zijn. Ook al ben ik stikjaloers op hun hamburgercultuur. Want je kan misschien weinig zeggen over Amerikanen en cultuur, maar een hamburgercultuur: zeker wel. En dan te bedenken dat ik nog nooit in Amerika ben geweest. Ook niet in de Sint-Baafskathedraal in Gent trouwens. Ik heb het Lam Gods nog nooit gezien. Slecht begin voor een goeie speurder. En dat terwijl ik pakweg de Mona Lisa al wel in ’t echt zag. En dat viel dik tegen. Ik zou er alleszins nooit naar gaan zoeken mocht ze gestolen worden. En over de Mona Lisa gesproken: wanneer komt er nog eens een nieuw boek van Dan Brown?