25 april 1966

24 april 2016 stukjes

Of mijn man vanmiddag een uur de platen had mogen kiezen op Stubru? Nee. En toch ging het van dEUS over Radiohead en Pearl Jam. Allemaal groepen waar hij wel fan van is en ik niet echt. Het bleek uiteindelijk aan de Chiro van Gistel te liggen. Ach, ze zijn nog jong natuurlijk. Qua radio probeer ik Stubru en Radio 1 netjes af te wisselen. Maar eerlijk is eerlijk, Radio 1 maakt veel kapot met Sporza. Al moet daar een publiek voor zijn. En ere wie ere toekomt, zonder Radio 1 had ik pakweg Jonas Winterland nooit gekend. Verder ook respect voor Radio 2. Ooit nog voor gewerkt. En leve Klara, ze houden mijn ouders zoet. Op alle radiozenders ging het in het nieuws vandaag over ons dorp. Asse/Walfergem herdenkt Het Ongeval van 25 april 1966. Tien kindjes lieten toen het leven nadat een dronken chauffeur hun klasje had aangereden. De verontwaardiging en woede in Asse was groot en de invoering van de alcholtest werd een feit. Wij herdenken mee. En op zo’n momenten merk ik dat wij na 9 jaar echte Assenaren zijn geworden.

walfergem