Dag Mia Doornaert

26 april 2016 brieven

Dag Mia Doornaert,

Hoe het komt dat het scheef zit tussen ons, dat ik het niet weet. En u wellicht ook niet, want u kent mij niet eens. Maar ik heb altijd een beetje euh… moeite met u. Ongetwijfeld zijn uw columns in De Standaard van onschatbare waarde en u bewees de mensheid al dingen die u de titel barones opleverden door gewoon uzelf te zijn, maar ik ben dus niet mee. Vanmorgen, na het altijd even boeiende Hautekiet op Radio 1 mocht u aantreden bij Annemie Peeters. Ik had u bij deze graag gezegd wat ik daar van vond – misschien bent u op de radio anders, dacht ik even – maar helaas heb ik mezelf die kans niet gegeven en ben ik tijdens het nieuws overgelopen naar Stubru. Immers, van Annemie Peeters ben ik ook niet echt wild en ik wou mezelf behoeden voor te veel frustratie voor de middag die zich dan had geuit in giftige tweets.

Mia

Ik herinner me nog dat de immer satirische topsite De Rechtzetting iets schreef over u net na De Aanslagen maar u kon er hoegenaamd niet om lachen. Waarom verbaasde me dat niet? Maar misschien is er hoop Mia. En komt het ooit nog goed tussen ons. Beloof me dat u nooit geen plastrons meer zal dragen en dan geven we het nog een kans!