Zet de kattenbak buiten

Ook al hadden wij thuis vroeger twee honden, kippen, een haan en een konijn, het fenomeen huisdieren heb ik nooit goed begrepen. Later hadden we zelfs kikkers in de vijver: irritant, dat kan ik wel zeggen. Het is gewoon niet leuk om ergens op bezoek te gaan en vol kattenhaar te hangen. Honden moet je uitlaten en op reis gaan is al helemaal een organisatie. Nee. Geef mij dan maar twee kinderen. Zindelijk, ze kunnen praten en zijn intelligent aards leven.

plons

Je hoort maar al te vaak mensen praten over hun huisdier als was het een kind. Vreemd. Een paar keer heb ik ook een vis gehad, zo eentje van op de kermis. Saai tot de vierde macht. Ik heb zelfs nog een hamster gehad. Ik dreigde toen ei zo na een dierenvriend te worden maar op een dag ging ze dood en samen met mijn hamster heb ik mijn dierenliefde begraven. Maar uiteraard: respect voor alle huisdierenfans. Maar stop met honden kleren aan te doen en ze in buggy’s te zetten! Ik weet zeker dat geen enkele hond daar op zit te wachten. En zet de kattenbak buiten, want dat stinkt. Bedankt!