Dag Guy Verhofstadt

Dag Guy Verhofstadt

Nooit had ik in u een soort van grapjas gezien maar kijk! Vandaag roept u alle Europeanen op om Erdogan te beledigen. Immers, zo zegt u, hij kan toch niet alle Europeanen vervolgen?

Het gaat allemaal om een gedicht van de Duitse komiek Jan Böhermann. Een satirisch gedicht waarin hij de Turkse president onder andere een pedofiel en een geitenneuker noemde. Matthias Döpfner, de uitgever van Bild, een Duitse versie van Het Laatste Nieuws, had er hard mee moeten lachen. Dat vond Erdogan niet leuk. Sterker nog, hij eiste een spreekverbod voor die man. Helaas werkte de Duitse justitie niet echt mee. Pech voor Erdogan.

verhofstadt

En nu doet u er gewoon nog een schepje bovenop, mijnheer Verhofstadt. Daar moet ik dan weer hard mee lachen. Nooit verwacht dat u de rebel zou uithangen in het Europees parlement. Er zit zo’n klein beetje Jean-Marie Dedecker in u, zeg! Ooit ook een soldaat in uw leger. Ondanks dat blauw mijn lievelingskleur is, hou ik meer van Groen. Maar vandaag kleur ik een beetje geel. Speciaal voor u! Ik ben benieuwd of uw warme oproep geen internationaal staartje zal krijgen. Ik hoop stiekem van wel want ik ben zot van politieke relletjes die niet echt de wereldvrede aantasten.

Blij om nog eens van u gehoord te hebben Guy. Veel plezier in het Europees parlement en de groeten aan uw nageslacht Louis en Charlotte en uw zingende vrouw Dominique! En natuurlijk ontvang ik graag een flesje Meone 2013!