Dag Sven Gatz

31 oktober 2016 brieven

Niks dan goeds aan uw adres, wat u nu wellicht al een gevoel van opluchting geeft. Vooreerst hoor ik u graag praten. Topaccent zo uit het Brusselse. Een goede vriend van ons, een steenrijke architect met vier kinders waarvan twee vriendjes van ons kinders, vertelde me nadat hij in uw gezelschap naar de Biënnale in Venetië was geweest dat het fijn vertoeven was in uw geburen. gatz1Ik was bereid hem meteen te geloven en geef u bij deze alvast mee dat u mij gerust mag bellen mochten er nog eens tripjes zijn waar u gezelschap uit de culturele sector van doen hebt. Minister van Media, Cultuur en Jeugd klinkt helemaal geweldig. Ik ben namelijk zot van media, cultuur en jeugd. En van die hele Ingrid Lieten moest ik destijds niks weten. Respect ook voor een man die zijn politieke plicht terug heeft opgenomen na even te hebben vertoefd in de biersector. De biersector die, uiteraard, een veel groter feest is dan de politiek. Sterker nog, ze vonden geen andere geschikte typ om dat ambt op zich te nemen. Die Gatz moet ne speciale zijn, dacht ik toen.

Ik volg u op twitter. Waardoor uw politieke kleur langzaam vervaagd is voor mij en ik u meer als twittervriend dan als politicus ben gaan zien. Toen ik u op zeer opdringerige wijze bleef lastigvallen over het belang van audioscriptie bij televisieprogramma’s bent u rustig gebleven en bent u blijven reageren. Dat siert u. Even wel dit, het zou tof zijn mocht u nog meer geld vrij kunnen maken voor cultuur in het algemeen en comedy in het bijzonder, en voor mij speciaal. Dat spreekt. Maar dit terzijde. Het moet er ook nog eens van komen dat ik uw boek ‘Bastaard, het verhaal van een Brusselaar’ lees. bastaardSinds wij tien jaar geleden vanuit de Kempen in Asse zijn komen wonen ben ik grote fan van Brussel. 13 minuutjes met de trein, fantastisch toch! Waar menig mens in ons dorp liever naar het Vlaamse Aalst gaat, hou ik veel meer van de metropool die Brussel is. Marc Didden weet mij altijd zeer positief te boeien met zijn schrijfsels over onze hoofdstad. En ik verwacht dat uw boek mij ook dat gevoel van voldoening zal verschaffen. Een ander boek van u heeft de gewaagde en knotsgekke titel ‘over de media heb ik niets te zeggen’ Wellicht een aanrader voor mensen uit het vak.

Veel succes nog met alles wat u doet en hopelijk tot gauw in ’t echt of op twitter!

Mocht u nog eens een spectaculaire carrièremove overwegen, bij Groen is er vast en zeker nog een plekje voor u. Ik regem dat wel met Meyrem.

En om deze vraag van u alvast voor te zijn: voor dat gesigneerd exemplaar van uw boek zal ik u bijtijds mijn adres geven.