De Nieuwe Assenaar

06 november 2016 stukjes

Sinds vandaag mag ik me officieel coach noemen, hoera! En nee natuurlijk heb ik niet één of ander sportteam onder mijn hoede, ik ben coach van Een Nieuwe Assenaar, Zineb. Onze gemeente heeft namelijk een inburgeringsproject op poten gezet. En ik ben zot van initiatieven die mensen dichter bij elkaar willen brengen. Dus win-win situatie!

Zineb is 26 jaar. Roots in Marokko maar ze komt uit Spanje. Het is de bedoeling dat ik haar het Nederlands en het dorp beter leer kennen. We kunnen eender wat doen samen, zo veel we zelf willen. We volgen elkaar alvast op Twitter, Instagram en Facebook en Whatsappen er op los. Extra leuk: ze verwacht een baby’tje in januari! 

Zelf zal ik ook hard aan mijn Nederland moeten werken, meerbepaald het articuleren en het tempo. Ik weet intussen al dat bejaarden en doven die liplezen mij moeilijk verstaan, vandaag zijn daar anderstaligen bijgekomen. Kortom: een werkpuntje!

Stiekem hoop ik alvast  dat Zineb en ik zeker ook eens samen gaan kokerellen. Waarbij het extra tof is dat ze zowel Spaans als Marrokaans kan koken! (heb ik al gecheckt!) Ik zie mij al stoeffen met een perfecte Tajine of Paëlla als er hier volk komt eten! Zineb draagt ook een hoofddoek wat ik wel interessant vind. Ik heb zelf geen enkele vriendin die gesluierd door het leven gaat en ben benieuwd naar hoe mensen nu echt op zo’n hoofddoek reageren. Ik vraag me bijvoorbeeld ook af of we samen kunnen gaan zwemmen? Zij in burkini? En shoppen? Naar van die speciale winkels met gewaden en hoofddoeken? En hoe het haar tot hiertoe bevalt in België.  Er kommen boeiende tijden aan! Mijn blog heb ik haar alvast aangeraden als verplichte lectuur dus met dat Nederlands van haar zal het wel snel goedkomen!