Pietenpact

12 november 2016 stukjes

Vroeger was Sinterklaas iets waar volwassen mensen héél geheimzinnig over deden. En als je een jaar of negen, tien was en je had hét ontdekt, deed je met plezier mee geheimzinnig voor al diegenen die kleiner waren en hét nog niet wisten. Later was Jan Decleir de Sint, omringd door een paar zwarte pieten en Bart Peeters was hun goeie vriend. Met veel plezier naar ‘Dag Sinterklaas’ gekeken altijd. Met veel plezier ook gezongen van ‘zwarte piet zo zwart als roet’ en later met veel plezier gegniffeld om zwarte pieten die niet zwart genoeg waren. Of de baard van een Sint die net niet vast genoeg zat. Ik begon me pas zorgen te maken toen bleek dat Bart De Wever ook een vriend van Sinterklaas bleek te zijn!! Maar goed, alle gekheid op een stokje, waarover ik het dus eigenlijk even wil hebben is dat fameuze Pietenpact. Te gek om los te lopen! pietenWie precies op welk moment is beginnen toeteren over zwarte piet en racisme weet ik niet maar het speelt nu al enkele jaren, overgewaaid uit Nederland. En wij zijn vrolijk mee op die kar gesprongen. Zelf heb ik nooit, niet toen ik klein was en niet nu ik groot ben, een link gezien tussen zwarte piet en rassenhaat. Het is gewoon folklore. Cultureel erfgoed. We zijn iets te enthousiast bezig met politiek correct zijn. Is er ergens ter lande een comité van allemaal zwarten uit verschillende lagen van de bevolking die zich over de pietenkwestie hebben gebogen en collectief gezegd hebben: wij voelen ons al jaren ontzettend beledigd? Nee. Zover ik weet niet. Het is nu een hele hoop kunst-en vliegwerk met regenboogpieten en god wat weet ik nog allemaal. Ongelooflijk belachelijk gewoon! Ik hoor bijvoorbeeld ook vaak zeggen dat ‘de moslims’ hier alles willen veranderen, wat pertinent onwaar is. Nee, het zijn wij die ons in allerhande bochten wringen om zo min mogelijk mensen zogezegd te beledigen. Zullen we Sneeuwwitje & de zeven dwergen alvast ook op de censuurlijst zetten? Alle dwergen zouden immers beledigd kunnen zijn. En in deze tijd van nieuwe samengestelde gezinnen zullen we de sprookjes met boze stiefmoeders ook al maar gauw schrappen. Mag GAIA binnenkort ook kwaad zijn omdat de wolf steevast als slecht dier wordt afgeschilderd terwijl het in wezen toffe beesten zijn? Mag de kerstman nog op een slee, voortgetrokken door rendieren zitten of is dat onrespectvol tegenover het rendier in het algemeen? En carnaval, dat heidens feest, dat dat nog mag zeg, anno 2016, schandalig gewoon!

De wereld gaat kapot aan te veel correctheid! Straks mag de wetenschap waarschijnlijk ook niet meer over ‘het zwarte gat’ spreken.

Ik wens daar allemaal geen deelgenoot van te zijn. En bij deze wil ik dan ook graag mijn diensten aanbieden: alle mensen die nog een échte zwarte piet over de vloer willen, bel mij gerust. Pietenpact, mijn zwarte gat nondedju!


1 thought on “Pietenpact”

Comments are closed.